Sladka vrnitev slaščic

Torte in piškoti so bile specialitete naših babic. Na veliko zadovoljstvo svojih družin jih niso pripravljale le ob posebnih priložnostih, ampak vsak dan. Naše emancipirane mame pa so to tradicijo žal opustile in ob sobotnih jutrih raje...

Sladka vrnitev slaščic

Torte in piškoti so bile specialitete naših babic. Na veliko zadovoljstvo svojih družin jih niso pripravljale le ob posebnih priložnostih, ampak vsak dan. Naše emancipirane mame pa so to tradicijo žal opustile in ob sobotnih jutrih raje, kot da bi v kuhinji gnetle testo, pošljejo svoje može in otroke v najbližjo slaščičarno. A na srečo peka spet prihaja v modo!

 

Trendi v peki

Zadnjih nekaj let peka spet postaja priljubljena. Preseneča nas obilica receptov, med katerimi najdemo tako tradicionalne kot neklasične. In nobenim se ne moremo upreti.

 

Pecimo s svojimi gosti

Vedno manj je pomembno, kaj postrežemo, bistveno je to, da je hrana, vključno s slaščicami, pripravljena doma. To seveda ne pomeni, da moramo v kuhinji tičati več dni in biti ob prihodu gostov že na smrt utrujeni. Uporabimo lahko polizdelke, poleg tega pa je pripravljanje jedi, pečenje ali okraševanje piškotov med zabavo skupaj s prijatelji zelo trendovsko in izjemno zabavno.

 

Zasilne zaloge

Take zaloge so nepogrešljive v kriznih situacijah in v primeru nenapovedanih obiskov. Sestavine, ki jih imamo na zalogi, so sicer odvisne od okusa vsakega posameznika; ampak piškoti, napolitanke ali otroški piškoti in kakovostna rastlinska maščoba vedno pridejo prav kot osnova za hitro pripravo okusne sladice.

 

Vonj sveže pečene torte

Zapomnite si, da bodo jedi in sladice, pripravljene doma, vedno požele večje navdušenje kot še tako prefinjena naročena hrana, ki vam jo dostavijo na dom. To velja tudi, če jedi pripravite po najbolj preprostih receptih, saj se med pripravo njihov omamni vonj nezadržno razširi po vsej hiši. Če pa vam primanjkuje časa ali idej ali se vam preprosto ne ljubi razmišljati o tem, kaj bi postregli, svoje goste raje povabite v restavracijo.

 

Recept za hitro sladico

Zmešajte margarino za peko z rumenjaki. Dodajte čvrst sneg iz beljakov in limonin sok in s to kremo premažite napolitanke ali piškote. Vse skupaj okrasite s katerim koli sadjem (borovnicami, malinami, črnim ribezom ali na primer s hruškami iz kompota) in potresite s cimetom.

 

Nove zvezde peke

Če imate čas in želite pripraviti nekaj posebnega, se ne bojte novosti. Tu ne gre za eksperimentiranje, saj je treba pri peki sladic natančno slediti receptom. Gre za odkrivanje novih okusov. Poiščite inovativne recepte za sladke dobrote, v katerih boste lahko uporabili najbolj trendovske sestavine te sezone, in z njimi dodali svojim mojstrovinam nov, edinstven okus - na primer sivko, vijolice ali eksotično sadje.

Preberite tudi

Peka v eko slogu

Majhno je lepo… in slastno

Non plus ultra

Ocenite (1252) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Lešnikova torta

Ocenite (1235) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Zebrasta torta

Ocenite (1912) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hrustljavi rogljički z marmelado

Ocenite (1357) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen