Peka v eko slogu

Eko trendi so v zadnjih nekaj sezonah osvojili tudi kulinariko, zato ni presenetljivo, da vse večji hit postajajo različna peciva in piškoti, pripravljeni z mešanicami polnozrnatih mok z dodatkom ovsenih kosmičev, sezama, lanenega semena...

Peka v eko slogu


Eko trendi so v zadnjih nekaj sezonah osvojili tudi kulinariko, zato ni presenetljivo, da vse večji hit postajajo različna peciva in piškoti, pripravljeni z mešanicami polnozrnatih mok z dodatkom ovsenih kosmičev, sezama, lanenega semena, oreščkov in suhega ter svežega sadja.

 

Eko piškoti

 

Bi radi spekli eko piškote? Uporabite nepredelano polnozrnato moko - rženo, koruzno, pirino ali moko iz amarantovih semen. Namesto sladkorja uporabite med ali trsni sladkor.

 

Pita - nebeški užitek

 

Sadne pite s tankim krhkim testom so izjemno priljubljene v kulinariki mnogih dežel sveta. Okrasite jih lahko s sezonskim, zamrznjenim ali vloženim sadjem - odlična so jabolka, borovnice, breskve in hruške. Preden sadje položite na testo, testo premažite z masleno ali vanilijevo kremo. Ta bo poudarila prefinjen okus pite, poleg tega pa bo zaradi nje pita sočna, testo pa ne bo razmočeno od sadnega soka.

 

Recept za pito

 

Priprava pite je enostavna in hitra - potrebujete le pol ure! Zgnetite krhko testo, položite ga v pekač za pite in ga specite. Ko se testo ohladi, ga premažite z masleno kremo in ga okrasite s sadjem. 

 

Sladko korenje

 

Odlična je tudi korenčkova torta, ki je zadnja leta izjemno priljubljena in bo prepričala celo najbolj zahtevne ljubitelje tort. Ne glede na to, po katerem receptu jo boste pripravljali, namesto sladkorja uporabite med ali na primer javorjev sirup. Rezultat bo slastna torta, ki jo lahko brez zadržkov ponudite otroku za malico.

 

Za posebne priložnosti

 

Če želite torto, ki je bolj prefinjena in, roko na srce, tudi bolj slastna, jo premažite z nekaj plastmi lahne maslene kreme in okrasite vaše piškote z nekaj čokolade. Da bo vaša maslena krema lahka, da se bo v ustih kar topila in da bo obenem nežno poudarila okus, uporabite margarino Rama z okusom masla, ki je popolna za pripravo maslene kreme za torte.

Preberite tudi

Sladka vrnitev slaščic

Majhno je lepo… in slastno

Čokoladna lešnikova torta

Ocenite (1385) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva pita

Ocenite (1371) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčna pita z rozinami

Ocenite (1409) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Polnjeni orehi

Ocenite (1637) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen