Okraševanje slaščic v angleškem slogu

Okraševanje tort v angleškem slogu ni le modna muha, pač pa tehnika, ki jo uporablja vsak pravi slaščičar. Od prefinjenih oblik in mnoštva barv se vam lahko kar zvrti. Vidno zaznavo pa spremlja tudi izkušnja okusa, saj torte niso le izjemno lepe...


Okraševanje slaščic v angleškem slogu

Okraševanje tort v angleškem slogu ni le modna muha, pač pa tehnika, ki jo uporablja vsak pravi slaščičar. Od prefinjenih oblik in mnoštva barv se vam lahko kar zvrti. Vidno zaznavo pa spremlja tudi izkušnja okusa, saj torte niso le izjemno lepe, pač pa tudi zelo okusne.

Umetnost ambicioznih

Ljudi, ki jim angleški slog okraševanja slaščic predstavlja strast, je veliko, tudi izven meja britanskega otočja. Njihovo število še vedno narašča, kljub temu, da ta oblika umetnosti zahteva natančnost, potrpežljivost, nadarjenost in, kar je bistveno, čas. Če imate vse to in imate radi izzive, se poskusite v tej spretnosti tudi vi. Vredno je!

Kako začeti

Za okraševanje tort lahko uporabite različne prelive in barve za hrano, pa tudi šablone, modelčke za izrezovanje različnih oblik, žičke za povezovanje elementov med seboj, itd. Osnovne informacije o umetnosti angleškega okraševanja in mnoge ideje za ustvarjanje lahko najdete na spletu.

Edinstven videz in okus

Če želite, da bo torta nekaj posebnega in da bo povsem ustrezala priložnosti ali osebi, kateri je namenjena, je najbolje, da jo pripravite sami. Najprej se odločite za recept in izberite najbolj kakovostne sestavine. Še posebej pomembna je maslena krema, saj sta eleganten videz torte in njen edinstven okus v veliki meri odvisna od rahlosti in nežnosti kreme.

Večnadstropna ali v obliki limuzine?

Izvirni okraski in posebne oblike tort predstavljajo dodaten izziv. Za ženina in nevesto lahko pripravite večnadstropno torto ali na primer torto v obliki limuzine, podobne tisti, v kateri se bosta odpeljala na poroko. Pri ustvarjanju zapletenih oblik vam bodo v veliko pomoč šablone, stojala in ostali elementi za podporo posameznih elementov torte, ki so na voljo na trgu.

Okrašeno s prelivom

Okraševanje tort na angleški način vključuje tudi prekrivanje tort z barvnimi prelivi in dekoriranje z različnimi vzorčki - s črtami, pikami, itd. Na ta način pripravljamo tudi torte s sladkorno čipko - te so prave umetnine, ki navdušujejo s svojo eleganco in edinstveno lepoto.

 

Preberite tudi

Peka v eko slogu

Sladka vrnitev slaščic

Majhno je lepo… in slastno

Kifeljčki

Ocenite (1366) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hrustljavi rogljički z marmelado

Ocenite (1357) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Korenčkova torta

Ocenite (1359) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Prleška gibanica

Ocenite (1255) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen