Njihovo veličanstvo čokolada

Vsi se spominjamo Juliette Boniche iz filma “Chocolat”… Glavna junakinja v rdečih salonarjih privihra v sivo in monotono življenje prebivalcev majhnega francoskega mesteca.


Njihovo veličanstvo čokolada

Vsi se spominjamo Juliette Boniche iz filma “Chocolat” … Glavna junakinja v rdečih salonarjih privihra v sivo in monotono življenje prebivalcev majhnega francoskega mesteca. Kljub nasprotovanju župana in nekaterih meščanov odpre trgovinico, v kateri pripravlja in prodaja izvrstne čokoladne sladice. Z njimi ji uspe osvojiti srce Johnnyja Deppa, pa tudi prijateljstvo konzervativnih meščanov.

 

Kljub skoraj pravljični zgodbi nam film posreduje sporočilo o eni življenjskih resnic – čokolada otopli še tako ledene odnose. Vsi vemo, da nič ne izboljša našega razpoloženja tako kot čokoladna torta, ki se kar stopi v naših ustih, ali še tako majhen košček Sacher torte.

 

Čokoladna torta se odlično ujema z višnjami, različnim vloženim sadjem in marmeladami. Tako pecivo ostane vlažno in je sveže še nekaj dni po peki.

 

Klub temu, da jo kuharski mojstri poznajo že stotine let, čokolada ostaja modna. Slaščičarji po vsem svetu kar tekmujejo med seboj, kdo bo ustvaril kakšno novo pecivo s to priljubljeno rjavo snovjo. Ne pozabite, tako kot kuharski mojstri imate tudi vi povsem proste roke! S čokolado lahko pripravite tako rahlo kremo ali biskvit, kot tudi prelepe dekoracije.

Temna in svetla stran čokolade


Čokoladne dobrote pa ne bodo le izboljšale našega razpoloženja in poskrbele za bolj sladko življenje, pač pa bodo tudi oskrbele naše telo z minerali: s fosforjem, kalijem in magnezijem. Vendar pa si moramo nekaj priznati. Ta posladek, priljubljen pri starih in mladih, je tudi zelo kaloričen. Zato se je dobro držati naslednjega pravila: višja kot je vsebnost kakava, boljša je čokolada za našo postavo.

 

Če si zaželite nečesa čokoladnega, pa nimate časa za dolgotrajno pripravo, poskusite speči čokoladno pecivo (brownieje). Ti mali kolački, znani po vsem svetu, so v zadnjem času postali izjemno priljubljeni. Njihova priprava je preprosta, poleg tega pa se odlično podajo h kavi.

 

Če iščete sladke ideje, redno obiskujte našo spletno stran. Z veseljem vam bomo pokazali, kako obogatiti klasične recepte z uporabo navadne čokolade.

Preberite tudi

Peka v eko slogu

Sladka vrnitev slaščic

Majhno je lepo… in slastno

Limonina kremna torta

Ocenite (1260) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladni velikonočni cupcakes

Ocenite (1440) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita iz kvašenega testa

Ocenite (1162) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Cimetovi kolobarji

Ocenite (1230) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen