Malčki na krovu

Ko se odločite za peko, povabite koga, da se vam pridruži... vašega malčka! Njegova pomoč, navdušenje in nasmeh se lahko izkažejo za nepogrešljive. Boste videli, še sami boste presenečeni nad predanostjo svojega otroka!


Malčki na krovu

Ko se odločite za peko, povabite koga, da se vam pridruži ... vašega malčka! Njegova pomoč, navdušenje in nasmeh se lahko izkažejo za nepogrešljive. Boste videli, še sami boste presenečeni nad predanostjo svojega otroka! Gnetenje testa, dodajanje in mešanje vaših najljubših sestavin sestavljajo recept za popolno popoldne.

 

Začnite s preprostimi recepti. Polnozrnati ovseni ali kokosovi piškoti, ki jih otroci obožujejo, so kot nalašč za to.

Čeprav se ideja o skupni peki morda lahko zdi tvegana, lahko sodelujejo in se pri tem zabavajo celo majhni otroci. Vendar pa ne pozabite, da morate naloge razdeliti pametno. Tudi najmlajši bodo zmogli zmešati testo ali iz testa izrezati oblike z modelčki za piškote. Trgovine z gospodinjskimi pripomočki ponujajo modelčke najrazličnejših oblik. Po njihovi zaslugi imajo vaši piškoti lahko obliko zvezdic, muck, novoletnih jelk ali avtomobilov. Izbira je neverjetna!

 

Da bo vaše druženje še bolj zabavno, poskrbite za podrobnosti! Pripravite predpasnike in iz papirja izrežite kuharske kape. Tako se boste z malčki lahko pretvarjali, da ste pravi slaščičarski mojstri.

 

Če nimate modelčkov za piškote, ni razloga za skrb! Uporabite svojo domišljijo. Za svoje piškote si izmislite svoje oblike. Najbolje bo, če oblike prilagodite interesom vašega malčka. Ima vaš sin rad motorna vozila? Potem iz testa oblikujte majhne tovornjake. Vaša hči sanja o tem, da bi postala princeska? Potem naj imajo piškoti obliko krone ali plesne obleke.

 

Nič hudega, če ste vsi umazani, in je vaša kuhinja videti, kot bi jo razdejal tornado! Vaših skupnih kuhinjskih norčij se bodo otroci spominjali še vrsto let.

 

Ne pozabite na dekoracijo! Vse potrebne sestavine lahko najdete v spletnih trgovinah. Pisane mrvice, barve za živila in sladkorni kristali različnih oblik bodo spremenili vaše pecivo v prave umetnine!

 

Ne omejujte se s togimi navodili iz kuharskih knjig in ne jemljite receptov preveč resno! Peka z vašim malčkom bo še bolj zabavna, če bosta skupaj eksperimentirala. Ne marate oreščkov v pecivu? Vaš najmlajši viha nos nad pomarančno lupino? Nič lažjega! Izpustite sestavine, ki vam niso všeč, in jih nadomestite s tistim, kar imate radi. Tako boste ustvarili nove, morda prej še neodkrite kombinacije. In kdo ve, morda se v vašem otroku skriva velik kulinarični talent?

 

Če nimate idej, ne skrbite! Obiščite našo spletno stran! Trudimo se, da stalno skrbimo za nove navdihe.

Preberite tudi

Peka v eko slogu

Sladka vrnitev slaščic

Majhno je lepo… in slastno

Velikonočni šarkelj

Ocenite (1325) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočni cupcakes

Ocenite (1313) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čarovniški kolački

Ocenite (1313) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Višnjev kolač

Ocenite (1301) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen