Zebrasta torta

Ocenite (1586) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 skodelica oranžade (220 ml)
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 2,5 skodelice moke (420 g) + 2 žlici
  • 1 skodelica sladkorja (250 g)
  • 5 jajc
  • 2 žlici kakava
  • 2 zvrhani čajni žlički pecilnega praška (25 g)
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1V kozici stopite margarino Rama.
  • 2Moko in pecilni prašek presejte.
  • 3Penasto stepite jajca in sladkor.
  • 4Pripravljeno maso razdelite na dva dela.
  • 5V prvo polovico mase dodajte dve žlici kakava, v drugo pa dve žlici moke.
  • 6Okrogel pekač za torte premera 22 cm namastite z margarino Rama in ga pomokajte.

Temperatura 160°C

Čas peke

Nasvet

Če želite, da bo zebrast vzorec razločen, nalivajte masi v večjih porcijah in za vsako maso uporabite svojo žlico.

Malinova pita z drobljencem

Ocenite (1038) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Torta z grozdjem in pomarančami

Ocenite (1276) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčni drobljenec "crumble"

Ocenite (1131) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Lešnikova torta

Ocenite (1009) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen