Zebrasta torta

Ocenite (1454) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 skodelica oranžade (220 ml)
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 2,5 skodelice moke (420 g) + 2 žlici
  • 1 skodelica sladkorja (250 g)
  • 5 jajc
  • 2 žlici kakava
  • 2 zvrhani čajni žlički pecilnega praška (25 g)
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1V kozici stopite margarino Rama.
  • 2Moko in pecilni prašek presejte.
  • 3Penasto stepite jajca in sladkor.
  • 4Pripravljeno maso razdelite na dva dela.
  • 5V prvo polovico mase dodajte dve žlici kakava, v drugo pa dve žlici moke.
  • 6Okrogel pekač za torte premera 22 cm namastite z margarino Rama in ga pomokajte.

Temperatura 160°C

Čas peke

Nasvet

Če želite, da bo zebrast vzorec razločen, nalivajte masi v večjih porcijah in za vsako maso uporabite svojo žlico.

Miklavževo makovo pecivo s češnjevim prelivom

Ocenite (835) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Bučna torta

Ocenite (895) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Riževi storžki

Ocenite (1026) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjeva pita

Ocenite (966) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen