Ocenite (1020) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • 1 skodelica jogurta
  • 1/10 margarine Rama za peko (25 g)
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • olje za namastitev pekača
  • sladkor v prahu za posip
  • 1Margarino rama stopite v kozici.
  • 2Rumenjake ločite od beljakov in jih stepite s sladkorjem. Beljake stepite v čvrst sneg.
  • 3Moko zmešajte s pecilnim praškom in vse skupaj presejte.
  • 4Z mešalnikom zmešajte stepene rumenjake, mleko, moko in stopljeno margarino Rama. Na koncu dodajte sneg.
  • 5Segrejte pekač za vaflje in ga namastite z oljem. Vanj vlijte porcijo mase in jo enakomerno razporedite. Pecite, dokler vafelj ne postane zlato-rjav.
  • 6Vaflje postrezite same ali z marmelado. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem v prahu.

Temperatura 0

Nasvet

Pazite, da v pekač za vaflje ne vlijete preveč mase naenkrat, sicer bo odtekala ob straneh.

Čokoladni velikonočni cupcakes

Ocenite (1022) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Orehovo pecivo z jabolki

Ocenite (1056) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sredozemska zloženka

Ocenite (1428) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Miklavževo makovo pecivo s češnjevim prelivom

Ocenite (915) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen