Ocenite (1170) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • 1 skodelica jogurta
  • 1/10 margarine Rama za peko (25 g)
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • olje za namastitev pekača
  • sladkor v prahu za posip
  • 1Margarino rama stopite v kozici.
  • 2Rumenjake ločite od beljakov in jih stepite s sladkorjem. Beljake stepite v čvrst sneg.
  • 3Moko zmešajte s pecilnim praškom in vse skupaj presejte.
  • 4Z mešalnikom zmešajte stepene rumenjake, mleko, moko in stopljeno margarino Rama. Na koncu dodajte sneg.
  • 5Segrejte pekač za vaflje in ga namastite z oljem. Vanj vlijte porcijo mase in jo enakomerno razporedite. Pecite, dokler vafelj ne postane zlato-rjav.
  • 6Vaflje postrezite same ali z marmelado. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem v prahu.

Temperatura 0

Nasvet

Pazite, da v pekač za vaflje ne vlijete preveč mase naenkrat, sicer bo odtekala ob straneh.

Rozinov kvašen kolač

Ocenite (1251) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Flancati

Ocenite (1288) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Malinova pita z drobljencem

Ocenite (1159) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

SKUTINA PITA

Ocenite (1223) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen