Torta s čokoladnim pecivom (Brownie)

Ocenite (1136) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 3 tablice temne čokolade (300 g)
  • 4 čajne žličke kakava
  • 2 skodelici sladkorja v prahu (400 g)
  • 6 jajc
  • 1 in 1/5 skodelice moke (200 g)
  • 2 ščepca soli
  • drobtine za v model

Nadev:

  • 2/3 tablice temne čokolade
  • ¼ skodelice smetane s 30 % mlečne maščobe
  • 1V vodni kopeli stopite margarino Rama in zdrobljeno čokolado.
  • 2Ohlajeno maso prelijte v skledo in ji dodajte kakav ter sladkor v prahu. Vse skupaj zmešajte z mešalnikom.
  • 3Med mešanjem postopoma dodajajte jajca in moko.
  • 4Pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama in ga potresite z drobtinami.
  • 5Za nadev v vodni kopeli stopite zdrobljeno čokolado skupaj s smetano.
  • 6Čokoladni nadev prelijte prek rahlo ohlajenega biskvita.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Ne skrbite, če je biskvit na sredini vlažen. Tak mora biti.

Rolada s kavo

Ocenite (1135) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita iz kvašenega testa

Ocenite (1005) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Dunajska pomarančna torta

Ocenite (1143) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Korenčkova torta

Ocenite (1173) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen