Ocenite (1029) Hvala za oceno
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • 6 jajc
  • ½ skodelice sladkorja
  • ¾ skodelice moke
  • 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška

Masa za nadev:

  • 1 majhna pločevinka kondenziranega mleka 
  • kozarček arašidovega masla
  • 5 tablic čokolade
  • 3 skodelice smetane s 36 % mlečne maščobe
  • 1 žlica želatine
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • strok vanilije
  • 1Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v čvrst sneg.
  • 2Testo zlijte v velik plitek pekač, obložen s papirjem za peko.
  • 3Za nadev zavrite skodelico smetane, dodajte zdrobljeno čokolado in jo mešajte nad šibkim ognjem, da dobite gladko gosto maso.
  • 4Želatino namočite v 1/3 skodelice hladne vode. Ko se napije, jo segrejte, da se raztopi, in jo nato ohladite.
  • 5Pravokotnike testa uporabite za plasti torte in mednje izmenično namažite čokoladno maso, arašidovo maslo, mlečno kremo in vanilijevo maso.
  • 6Zavrite zadnjo skodelico smetane z dvema zdrobljenima tablicama čokolade.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Preden torto oblijete s čokoladnim prelivom, jo za nekaj časa postavite v hladilnik, da se plasti dobro sprimejo.

Orehova potica

Ocenite (1093) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčne košarice

Ocenite (1002) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Osji pik

Ocenite (1015) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčne palačinke

Ocenite (1052) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen