Torta iz semoline

Ocenite (1132) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 1 l mleka
  • 1 skodelica sladkorja v prahu (200 g)
  • 3 rumenjaki
  • 1 skodelica moke semolina
  • 1 pločevinka breskev (900 g)
  • 2 žlici želatine (20 g)
  • 100 g okroglih biskvitnih keksov
  • 1 žlica kakava
  • sadje ali džem za dekoracijo
  • 1Moko semolina skuhajte v mleku in jo pri tem mešajte, da se ne prismodi.
  • 2Med mešanjem z mešalnikom po žlicah dodajajte semolino.
  • 3Dno pekača s premerom 23 cm prekrijte z biskvitnimi keksi. Prekrijte jih najprej s temnim testom iz semoline in nato še s svetlim.
  • 4½ skodelice breskovega sirupa zmešajte z želatino. Pustite stati 5 minut.
  • 5Breskve vzemite iz sirupa in jih pretlačite z mešalnikom. Ko se želatina napije, jo segrejte, da se raztopi in jo vmešate v breskovo kašo.
  • 6Breskovo kašo enakomerno porazdelite po vrhu torte in torto postavite v hladilnik, da se strdi. Postrezite jo s sadjem ali džemom.

Temperatura 0

Nasvet

Torta bo še bolj izjemna, če v vročo semolino vmešate rozine ali oreščke in suho sadje.

Velikonočni šarkelj

Ocenite (1082) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Španski mesni žepki

Ocenite (1045) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Karpatski kolač

Ocenite (1109) Hvala za oceno
< 15 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčne palačinke

Ocenite (1052) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen