Ocenite (1183) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • ¾ skodelice sladkorja
  • 1 skodelica moke
  • 6 jajc
  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)

Masa za tiramisu:

  • 8 rumenjakov
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 500 g sira maskarpone
  • 1/5 skodelice likerja amaretto
  • 2 skodelici smetane s 36 % mlečne maščobe
  • 1 žlica želatine
  • 1 žlica kakava

Kavni sirup:

  • ½ skodelice sladkorja
  • ½ skodelice vode
  • 3 žlice instant kave
  • 1Rumenjake ločite od beljakov. Beljake stepite v čvrst sneg.
  • 2Testo preložite v velik plitek pekač, prekrit s papirjem za peko. Testo enakomerno porazdelite in ga pecite približno 10 minut pri temperaturi 180 °C.
  • 3Pripravite kavni sirup. Zmešajte pol kozarca vode, sladkor in kavo. S sirupom prelijte pečeno testo.
  • 4Testo narežite na štiri enako velike pravokotnike.
  • 5Penasto stepite rumenjake in sladkor. Želatino namočite v 1/3 skodelice hladne vode.
  • 6Maso nanesite med pravokotne kose biskvita in jih zložite v plasti.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če imate doma podolgovat pekač za kolače, ki ima podobno dolžino kot kosi vašega biskvita, ga prekrijte s papirjem za peko in plasti tiramisuja sestavite v njem. To vam bo olajšalo delo.

Višnjev kolač

Ocenite (1012) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčna pita

Ocenite (1152) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova torta

Ocenite (1011) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjevo čokoladni mafini

Ocenite (1001) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen