Sredozemska zloženka

Ocenite (1392) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

3 paradižniki

  • 1 velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 3 jajčevci (približno 700 g)
  • ½ skodelice paradižnikove kaše
  • 500 g mletega mesa
  • sol, poper, mleta rdeča paprika
  • 200 g naribanega sira
  • margarina Rama za cvrtje

Bešamel omaka:

  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • 1 skodelica mleka
  • 2 žlici moke
  • sol, poper, muškatni orešček
  • drobtine za pekač
  • 1Jajčevce očistite in jih po dolgem narežite na tanke rezine. Rezine nežno popecite v ponvi.
  • 2Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih olupite in nasekljajte na kocke.
  • 3Mleto meso stresite v vročo ponev in dodajte margarino Rama ter nasekljano čebulo in česen.
  • 4Ognjevaren model namastite z margarino Rama in ga potresite z drobtinami.
  • 5Pripravite bešamel omako. Margarino Rama stopite v kozici.
  • 6Zloženko prelijte z bešamelom in posujte s preostankom naribanega sira.

Temperatura 200°C

Čas peke

Nasvet

Pripravite lahko tudi vegetarijansko različico zloženke – na enak način, le brez mesa.

Medena torta z orehi

Ocenite (2084) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kolač „Donavski valovi“ z višnjami

Ocenite (960) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sredozemska zloženka

Ocenite (1392) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Orehova potica

Ocenite (1022) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen