Spomladanski sirov biskvit

Ocenite (1010) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • 2/3 skodelice moke (120 g)
  • 1/3 skodelice sladkorja (80 g)
  • 2 jajci
  • ½ čajne žličke pecilnega praška

Sirov nadev:

  • 700 g pretlačene skute 
  • 1 zavojček želatine
  • 3 jajca
  • 2/3 skodelice sladkorja (160 g)
  • 1/3 margarine Rama za peko (80 g)
  • 2 limonina želeja
  • 400 g jagod
  • 1Pripravite testo. Stepite jajca in sladkor. Dodajte moko, pecilni prašek in zmehčano margarino Rama.
  • 2Pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama, ga pomokajte in vanj položite testo.
  • 3Pripravite sirov nadev. Želatino namočite v 1/3 skodelice hladne prevrete vode in jo pustite, da se napije.
  • 4Želatini dodajte 1/3 skodelice vrele vode in jo segrevajte, da se raztopi.
  • 5Nadev preložite na pečeno testo in vse skupaj postavite v hladilnik.
  • 6Oprane in očiščene jagode porazdelite po biskvitu s sirovim nadevom.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Namesto svežega sadja lahko uporabite zamrznjeno ali vloženo sadje.

Zvezdice

Ocenite (962) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita z jabolki

Ocenite (850) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mandljevi cupcakes

Ocenite (778) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Malinova pita z drobljencem

Ocenite (921) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen