Spomladanski sirov biskvit

Ocenite (1070) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • 2/3 skodelice moke (120 g)
  • 1/3 skodelice sladkorja (80 g)
  • 2 jajci
  • ½ čajne žličke pecilnega praška

Sirov nadev:

  • 700 g pretlačene skute 
  • 1 zavojček želatine
  • 3 jajca
  • 2/3 skodelice sladkorja (160 g)
  • 1/3 margarine Rama za peko (80 g)
  • 2 limonina želeja
  • 400 g jagod
  • 1Pripravite testo. Stepite jajca in sladkor. Dodajte moko, pecilni prašek in zmehčano margarino Rama.
  • 2Pekač premera 24 cm namastite z margarino Rama, ga pomokajte in vanj položite testo.
  • 3Pripravite sirov nadev. Želatino namočite v 1/3 skodelice hladne prevrete vode in jo pustite, da se napije.
  • 4Želatini dodajte 1/3 skodelice vrele vode in jo segrevajte, da se raztopi.
  • 5Nadev preložite na pečeno testo in vse skupaj postavite v hladilnik.
  • 6Oprane in očiščene jagode porazdelite po biskvitu s sirovim nadevom.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Namesto svežega sadja lahko uporabite zamrznjeno ali vloženo sadje.

Mandljeve rezine z ribezom (Gospa Walewska)

Ocenite (895) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pomarančna torta

Ocenite (1047) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita

Ocenite (1137) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničev kolač s pudingom

Ocenite (1100) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen