Španski mesni žepki

Ocenite (943) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1/4 margarine Rama za peko (80 g)
  • 2 skodelici moke (340 g)
  • ½ skodelice mleka
  • 1 žlica limonovega soka
  • 1 jajce (za premaz)

Nadev:

  • 2 žlici margarine Rama
  • 250 g mlete jagnjetine ali govedine
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 žlici suhega rdečega vina
  • 5 narezanih črnih oliv
  • sol in poper
  • 1Pripravite nadev. Čebulo in česen olupite in ju drobno nasekljajte.
  • 2Ko se čebula zmehča, dodajte meso.
  • 3Pripravite testo. Margarino Rama raztopite v kozici in jo ohladite.
  • 4Testo gnetite na pomokani površini, da postane gladko.
  • 5Testo tanko razvaljajte. Iz njega izrežite kroge s premerom 8 cm.
  • 6Žepke položite na plitek pekač, namaščen z margarino Rama.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Žepke lahko pripravite tudi z drugimi slanimi nadevi.

Lešnikove preste

Ocenite (894) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Prleška gibanica

Ocenite (882) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Robidov kolač

Ocenite (943) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jagodni kolač

Ocenite (1108) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen