Ocenite (1220) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 2/5 margarine Rama za peko (100 g)
  • 1 skodelica moke (170 g)
  • 1 žlica krompirjeve moke
  • ½ čajne žličke pecilnega praška
  • 1/3 skodelice sladkorja (80 g)
  • 1 rumenjak
  • ščepec soli
  • drobtine za pekač

Nadev:

  • 200 g smetane z 18 % mlečne maščobe
  • 1,5 skodelice mletih orehov
  • 1 jajce
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 1 čajni žlički krompirjeve moke
  • 1 vanilijev sladkor
  • 500 g sliv
  • olupljeni mandlji
  • 1V posodi zmešajte obe vrsti moke, sladkor, sol in pecilni prašek. Dodajte rumenjak in zmehčano margarino Rama ter vse skupaj premešajte.
  • 2Testo na hitro pregnetite na pomokani površini. Zavijte ga v folijo za živila in ga postavite v hladilnih za 20 minut.
  • 3Pripravite nadev. Zmešajte kislo smetano, jajce, sladkor in vanilijev sladkor.
  • 4Testo rahlo razvaljajte in ga položite v pekač premera 28 cm, ki ste ga namastili z margarino Rama in ga potresli z drobtinami.
  • 5Po testu enakomerno porazdelite nadev s kislo smetano in orehi.
  • 6Po nadevu razporedite razpolovljene in izkoščičene slive.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Krhko testo lahko pripravite vnaprej in ga shranite v zamrzovalniku.

Velikonočna gnezda z limeto in kokosom

Ocenite (1074) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna pistacijeva torta

Ocenite (1028) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna gnezda - cupcakes

Ocenite (1096) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjevo čokoladni mafini

Ocenite (1037) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen