Slivova pita iz kvašenega testa

Ocenite (851) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 2 skodelici moke (340 g)
  • 1/3 skodelice sladkorja (80 g)
  • ½ skodelice mleka
  • 2 jajci
  • 20 g kvasa
  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • vanilijev sladkor
  • ščepec soli

Dodatki:

  • 1 skodelica sladkorja v prahu (200 g)
  • 2 žlici vode
  • 700 g sliv
  • 20 g na lističe narezanih mandljev
  • drobtine za pekač
  • 1Pripravite kvasilo. Kvas nadrobite v skledo, dodajte žlico sladkorja,
  • 2V drugo posodo stresite, preostanek moke in sladkorja, vanilijev sladkor, jajca in sol.
  • 3Testo položite na pomokano površino in ga gnetite dokler se vam ne preneha lepiti na roke.
  • 4Pekač dimenzije 22 x 28 cm namastite z margarino Rama in ga potresite z drobtinami.
  • 5Oprane slive prerežite na polovice in jim odstranite koščice.
  • 6Pripravite glazuro. Sladkor v prahu zmešajte z vodo, da dobite gladko gosto maso.

Temperatura 170°C

Čas peke

Nasvet

Svež kvas lahko shranite v zamrzovalniku. Če nimate svežega ali zamrznjenega kvasa,  lahko uporabite tudi instant kvas.

Čokoladne ovčice - cupcakes

Ocenite (965) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Korenčkova torta

Ocenite (1023) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Orehova torta

Ocenite (1026) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Španski mesni žepki

Ocenite (997) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen