Ocenite (1184) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 ¾ skodelice moke (300 g)
  • 2/5 skodelice sladkorja (100 g)
  • 4/5 margarine Rama za peko (200 g)
  • 1 jajce

Dodatki:

  • 500 g sliv
  • 1 čajna žlička cimeta 
  • sladkor v prahu za posipanje
  • 1Pekač za pite namastite z margarino Rama in ga pomokajte.
  • 2V posodo stresite moko in sladkor. Dodajte margarino Rama in jajce ter vse skupaj dobro premešajte.
  • 3Testo preložite na pomokano površino, ga pregnetite in razvaljajte.
  • 4Dno in stranice pekača za pite premera 26 cm prekrijte s testom.
  • 5Slive operite, jim odstranite koščice in jih razrežite na četrtine.
  • 6Četrtine sliv položite na testo in jih posujte s cimetom.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Krhko testo lahko pripravite vnaprej in ga shranite v zamrzovalniku.

Božicni kruhki z mandeljni

Ocenite (1020) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mandljeve rezine z ribezom (Gospa Walewska)

Ocenite (894) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčna pita

Ocenite (1100) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva torta s skuto

Ocenite (1003) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen