Ocenite (1013) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

TESTO:

  • 12,5 dgk margarine Rama za peko
  • 1 jajce
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 8 dgk sladkorja
  • 25 dgk moke

MASA:

  • 0,5 kg skute (priporočam domačo, če jo imate na voljo)
  • 5 jajca
  • 0,5 dcl olja
  • 1 vanilijev puding
  • 1 vanili sladkor
  • 0,5 l mleka (polnomastnega)

Sestavine za testo zmešamo skupaj in oblikujemo mehko testo. Sestavine za maso zmešamo skupaj v tekočo maso. Testo, ki smo ga predhodno pripravili povaljamo na pultu in oblozimo z njim pekač tako, da so robovi testa nekje do polovice roba pekača. Prešpikamo z vilico, da se testo ne dvigne med peko, nato maso vlijemo v pekač po testu in damo peči 1 uro na 175°C. 

Temperatura 175°C

Čas peke

Nasvet

Po želji lahko pred peko, po masi posujemo ribez, maline ali borovnice.

Mandljeva torta

Ocenite (950) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pomladni cupcakes

Ocenite (1069) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita v obliki sončnice z borovnicami

Ocenite (2076) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hitra pita z gozdnimi jagodami

Ocenite (922) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen