Sirova pita z makom

Ocenite (1035) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 2/5 margarine Rama za peko (100 g)
  • 2/3 skodelice sladkorja v prahu (140 g)
  • 1 skodelica moke (170 g)
  • 1 rumenjak

Makov nadev:

  • 1 pločevinka makove mase (900 g)
  • 2 jajci
  • ¾ skodelice sladkorja (180 g)
  • 3 zvrhane žlice moke semolina

Sirov nadev:

  • 3/5 margarine Rama za peko (150 g)
  • 1 kg trikrat mletega svežega sira
  • 1 skodelica sladkorja (250 g)
  • 4 jajca
  • 1 vanilijev puding
  • 1 žlica krompirjeve moke
  • 1Pripravite krhko testo za podlago. Vse sestavine za testo zmešajte z mešalnikom in jih nato zgnetite v kroglo.
  • 2Pravokoten pekač dimenzije 22 x 28 cm prekrijte s papirjem za peko in nanj položite testo.
  • 3Pripravite makov nadev. Do čvrstega stepite jajca in sladkor. Dodajte mak in semolino. Vse temeljito premešajte.
  • 4Pripravite sirov nadev. Stepite jajca in sladkor, dodajte sveži sir, zmehčano margarino Rama, puding in krompirjevo moko. Vse temeljito premešajte.
  • 5Pečeno krhko testo enakomerno obložite z makovo maso.
  • 6Čez makovo maso z žlico naložite še sirovo maso. Pekač postavite v pečico, ogreto na 180 °C, in pecite 60 minut.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če želite, da bo pita videti še lepša, lahko obe masi razporedite po testu v različnih vzorcih- ustvarite lahko npr. valove, črte, gore in doline.

Čokoladni velikonočni cupcakes

Ocenite (991) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marmorni kolač

Ocenite (1086) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kokosove rezine

Ocenite (962) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Polžki

Ocenite (999) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen