Ocenite (1110) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 150 g margarine Rama za peko
  • 150 g sladkorja
  • 5 jajc
  • 250 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 200 g suhega sadja (suhe slive, marelice…)
  • 50 g rozin
  • 100 g na drobno narezanih mandljev ali orehov
  • 2 žlici ruma

1. Suho sadje na drobno narežemo, dodamo rozine, mandlje in prelijemo z rumov; potresemo s tremi žlicami moke.

2. Margarino dobro zmehčamo, dodamo sladkor, jajca in dobro spenimo.

3. Pecilni prašek dodamo moki in počasi primešamo margarini. Dodamo še suho sadje.

4. Maso dobro premešamo in vlijemo v pripravljeni podolgovati pekač.

5. Pečemo jo pri 180-200 °C, približno 40 minut. 

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Pečeno pecivo ohladimo, potresemo s sladkorjem in ponudimo s sadno omako ali sladoledom.

Orehova potica

Ocenite (1094) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjeva pita

Ocenite (1100) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Božicni kruhki z mandeljni

Ocenite (1087) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Korenčkova torta

Ocenite (1068) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen