Sadna torta z jogurtovo kremo

Ocenite (913) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 15 dag moke
  • 4 jedilne žlice sladkorja
  • 7 dag margarine Rama
  • 12 lističev bele želatine
  • 4,5 dl jogurta
  • pol čajne žličke naribane limonine lupine
  • 4 jedilne žlice soka pasijonke
  • 1 dl sladke smetane
  • 10 dag jagodnega džema
  • 50 dag mešanega jagod (svežih ali zamrznjenih)

Zamesimo testo iz moke, jedilne žlice sladkorja, margarine Rama in 2 jedilnih žlic vode. Testo zavijemo v folijo in za 30 minut postavimo na hladno. Pečico segrejemo na 200 ºC in namastimo model za torto. Testo razporedimo v model in pečemo približno 20 minut. Želatino namočimo v hladni vodi. Jogurtu primešamo limonino lupino in 3 jedilne žlice sladkorja. Marakujin sok malo segrejemo, dodamo želatino in vse skupaj vlijemo v jogurtovo maso. Smetano stepemo in previdno primešamo k jogurtu. Sadje operemo in očistimo. Na torto naložimo 2/3 sadja, čez sadje prelijemo jogurtovo kremo in po vrhu zravnamo. Torto damo v hladilnik za 30 minut, da se krema strdi. Džem segrejemo in previdno namažemo na jogurtovo kremo. Torto damo še za 10 minut v hladilnik in okrasimo s sadjem, ki nam je ostalo. 

Priprava: 20–30 minut

Temperatura 200°C

Čas peke

Obročki

Ocenite (1153) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Muškatka

Ocenite (972) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kolač „Donavski valovi“ z višnjami

Ocenite (988) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita s paradižnikom in feto

Ocenite (1094) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen