Riževi storžki

Ocenite (1026) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 250 g mehkih karamelnih bonbonov
  • ½ skodelice vode
  • 1 skodelica sladkorja
  • 3 žlice kakava
  • limonin okus
  • 2 skodelici mleka v prahu
  • 150 g ekspandiranega riža (dobite ga v večjih trgovskih centrih na policah z dietno prehrano)
  • 1V kozici raztopite margarino Rama. Dodajte sladkor, kakav in vodo.
  • 2Dodajte karamelne bonbone in mešajte, da dobite gladko in enotno maso.
  • 3Maso odmaknite z ognja in ji dodajte nekaj kapljic limoninega okusa.
  • 4Še toplo maso preložite v posodo in jo zmešajte z mlekom v prahu.
  • 5Dodajte riž in vse skupaj dobro premešajte.
  • 6Z žlico zajemite maso iz sklede in jo z rokami oblikujte v storžke.

Temperatura 0

Nasvet

Maso za storžke lahko uporabite tudi kot podlago za sirove pite brez peke in druge slaščice.

Velikonočni kremni cupcakes

Ocenite (1097) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčna pita s cimetom

Ocenite (844) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeve štručke

Ocenite (1059) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Korenčkova torta

Ocenite (972) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen