Rabarbarina pita

Ocenite (1076) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 1/3 skodelice moke (400 g)
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 1 skodelica sladkorja (250 g)
  • 4 jajca
  • 2 zravnani čajni žlički pecilnega praška (8 g)
  • vanilijev sladkor
  • 600 g rabarbare
  • 200 g jagod

Drobljenec:

  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • 2 žlici sladkorja
  • 2/3 skodelice moke (100 g)
  • 1Pripravite drobljenec. Z mešalnikom zmešajte margarino Rama za peko, sladkor in moko.
  • 2V kozici stopite margarino Rama in jo ohladite.
  • 3Med stepanjem jajcem dodajte moko in stopljeno margarino Rama za peko.
  • 4Pekač dimenzij 22 x 27 cm namastite z margarino Rama za peko in vanj položite testo.
  • 5Rabarbaro operite, osušite in narežite na kose. Jagode operite in jim odstranite peclje. Oboje razporedite po testu.
  • 6Po vrhu naribajte kroglo ohlajenega testa. Pekač postavite v pečico, ogreto na 180 °C. Pecite približno 45 minut.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Drobljenec lahko pripravite vnaprej in ga shranite v zamrzovalniku.

Pomarančna torta

Ocenite (1047) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mafini

Ocenite (1030) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Non plus ultra

Ocenite (959) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Valjčki s čokoladnim likerjem

Ocenite (887) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen