Prleška gibanica

Ocenite (1050) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • Testo
  • 400 g moka
  • 1/2 kvasa
  • ščep soli
  • 30 g margarine Rama za peko
  • 2 dcl toplega mleka
  • 1 jajce
  • Nadev
  • 1/2 skuta
  • 2 žlici kisle smetane
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 zavitek vaniljinega sladkorja
  • 1 jajce

Iz sestavin naredimo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati. Medtem pripravimo nadev. Ko je testo vzhajano, ga razprostremo po pekaču.

Najboljši je okrogel . Po testu zlijemo nadev, robove testa zavihamo, da nadev ne teče čez testo in pečemo pri 180°C.

Temperatura 180°C

Božicni kruhki z mandeljni

Ocenite (1164) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Poljski velikonočni kolač (Mazurek) z oreščki

Ocenite (1151) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mafini

Ocenite (1178) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna lešnikova torta

Ocenite (1166) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen