Prleška gibanica

Ocenite (980) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • Testo
  • 400 g moka
  • 1/2 kvasa
  • ščep soli
  • 30 g margarine Rama za peko
  • 2 dcl toplega mleka
  • 1 jajce
  • Nadev
  • 1/2 skuta
  • 2 žlici kisle smetane
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 zavitek vaniljinega sladkorja
  • 1 jajce

Iz sestavin naredimo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati. Medtem pripravimo nadev. Ko je testo vzhajano, ga razprostremo po pekaču.

Najboljši je okrogel . Po testu zlijemo nadev, robove testa zavihamo, da nadev ne teče čez testo in pečemo pri 180°C.

Temperatura 180°C

Torta Opera

Ocenite (1029) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Non plus ultra

Ocenite (1011) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slana presta

Ocenite (1156) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna pistacijeva torta

Ocenite (1024) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen