Ocenite (1035) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 150 g margarine Rama z okusom masla
  • 500 g pšenične moke
  • 50 g kvasa 
  • 250 ml mleka
  • 2 jajci
  • Ščepec soli
  • 100 g rjavega sladkorja
  • Vrečka vanilijevega sladkorja 
  • 150 g rozin
  • 4 jedilnih žlic medu
  • 8 jedilnih žlic rjavega sladkorja za posip

Segrejte pečico na 180 °C

Za pripravo testa zmešajte pol lončka toplega mleka z dvema žlicama sladkorja, dvema žlicama moke in kvasom. Postavite na toplo in počakajte, da se dvigne.

Moko presejte v posodo, dodajte mešanico s kvasom, stopljeno margarino, sladkor, vanilijev sladkor, jajci ter sol. Testo gnetite tako dolgo, da se ne lepi več na vaše roke in ga še za 20 minut postavite na stran.

Testo položite na ravno delovno površino. Posujte ga z moko in ga razvaljajte na debelino pol centimetra. Premažite ga z medom in posujte z rjavim sladkorjem in rozinami. Zvijte testo v rolado in ga nato narežite.

Dobljene polžke razporedite v pekač na papir za peko in med njimi pustite dovolj prostora, saj bodo še zrasli. Pekač pokrijte s čisto kuhinsko krpo in počakajte še 15 minut.

Pecite v pečici 20–30 minut.

Pecivo lahko glazirate z mešanico sladkorja in vode (pol–pol) za popoln videz polžkov.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

V polžka lahko zavijete tudi oreščke, brusnice ali drugo suho sadje.

Zebrasta torta

Ocenite (1538) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Torta z jabolčnimi vrtnicami

Ocenite (2059) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna skutina torta (brez pečenja)

Ocenite (884) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sirova pita z makom

Ocenite (1065) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen