Poljski velikonočni kolač (Mazurek) z oreščki

Ocenite (991) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 1 skodelica moke (170 g)
  • 1,5 skodelice mletih oreščkov (180 g)
  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 1 jajce
  • 1 žlica kisle smetane

Preliv:

  • 3/5 margarine Rama (150 g)
  • ¾ skodelice sladkorja v prahu (150 g)
  • ¾ skodelice mleka v prahu (75 g)
  • 2 žlici vode
  • mandlji in kandirane češnje za dekoracijo
  • 1Margarino Rama, moko, mlete oreščke, jajce in kislo smetano v posodi zmešajte z mešalnikom.
  • 2Testo položite na pomokano podlago in ga na hitro pregnetite. Zavijte ga v folijo in ga pustite počivati v hladilniku 30 minut.
  • 3Ohlajeno testo malo razvaljajte in z njim obložite pravokoten pekač dimenzije 22 x 27 cm.
  • 4Pripravite preliv. V kozici stalite margarino Rama ter ji dodajte sladkor, vodo in mleko v prahu. Mešajte, da dobite gosto in gladko maso.
  • 5Še topel preliv enakomerno razporedite po pečenem testu. Pustite, da se strdi.
  • 6Kolač po okusu okrasite z mandlji in kandiranimi češnjami.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Krhko testo lahko pripravite tudi vnaprej in ga shranite v zamrzovalniku.

Velikonočni cupcakes

Ocenite (972) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjevo čokoladni mafini

Ocenite (974) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita

Ocenite (1137) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčna pita s sladoledom

Ocenite (1028) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen