
Ocenite (1085)
Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept
Zaznamek je shranjen
Testo:
- ½ skodelice sladkorja (125 g)
- 1 skodelica moke (170 g)
- 1,5 skodelice mletih oreščkov (180 g)
- 1 margarina Rama za peko (250 g)
- 1 jajce
- 1 žlica kisle smetane
Preliv:
- 3/5 margarine Rama (150 g)
- ¾ skodelice sladkorja v prahu (150 g)
- ¾ skodelice mleka v prahu (75 g)
- 2 žlici vode
- mandlji in kandirane češnje za dekoracijo
- 1Margarino Rama, moko, mlete oreščke, jajce in kislo smetano v posodi zmešajte z mešalnikom.
- 2Testo položite na pomokano podlago in ga na hitro pregnetite. Zavijte ga v folijo in ga pustite počivati v hladilniku 30 minut.
- 3Ohlajeno testo malo razvaljajte in z njim obložite pravokoten pekač dimenzije 22 x 27 cm.
- 4Pripravite preliv. V kozici stalite margarino Rama ter ji dodajte sladkor, vodo in mleko v prahu. Mešajte, da dobite gosto in gladko maso.
- 5Še topel preliv enakomerno razporedite po pečenem testu. Pustite, da se strdi.
- 6Kolač po okusu okrasite z mandlji in kandiranimi češnjami.
Temperatura 180°C
Čas peke
Nasvet

Krhko testo lahko pripravite tudi vnaprej in ga shranite v zamrzovalniku.