Pita s paradižnikom in feto

Ocenite (1066) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo :

  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • 4/5 margarine Rama za peko (200 g)
  • 1 jajce
  • sol
  • žlica kisle smetane po potrebi

Nadev:

  • 250 g sira feta
  • 100 g naribanega sira (npr. gavde)
  • 2 jajci
  • 1 žlica margarine Rama
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 nasekljana paprika
  • 1 strok česna
  • sveža zelišča (bazilika, timijan)
  • fižol za slepo peko
  • 1V posodi z mešalnikom zmešajte moko, ščepec soli, margarino Rama in jajce. Testo zgnetite. Če imate težave z gnetenjem, dodajte žlico kisle smetane.
  • 2Pekač za pite s premerom 26 cm namastite z margarino Rama in ga pomokajte.
  • 3V ponvi stopite žlico margarine Rama in na njej popražite nasekljan česen in papriko. Nasekljajte zelišča.
  • 4Sir feta zmešajte z jajci in mu dodajte praženo papriko, zelišča in nariban sir. Vse skupaj premešajte.
  • 5Iz pekača odstranite fižol in papir za peko. Testo enakomerno prekrijte s sirovim nadevom in zravnajte njegovo površino.
  • 6Paradižnike potisnite v nadev. Pekač položite v pečico, ogreto na 180 °C, in pecite 30 minut.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Krhko testo lahko pripravite vnaprej in ga shranite v zamrzovalniku.

Polnjene kakavove tortice

Ocenite (995) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita z jabolki

Ocenite (899) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jogurtova pita

Ocenite (977) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Malinova rulada

Ocenite (1066) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen