Pita s kosmuljami

Ocenite (1003) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 3/5 kocke Margarine Rama za peko (150g)
  • 1.5 skodelice moke (250g)
  • 1/2 skodelice sladkorja (125g)
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 kg kosmulj

Nadev:

  • 1/5 kocke Margarine Rama za peko (50g)
  • 1 skodelica sladkorja (250g)
  • 4 jajca
  • 1/2 skodelice moke (85g)
  • 1/3 skodelice smetane s 30% vsebnostjo maščob
  • 2 žlici drobtin
  • 1Pripravite testo. V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sladkor. Dodajte rumenjak, margarino Rama in kislo smetano. Vse skupaj zmešajte z mešalnikom.
  • 2Testo na hitro zgnetite z rokami. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
  • 3Namastite model dimenzije 22 x 28 cm z margarino Rama. Ohlajeno testo razvaljajte na pomokani površini in ga položite na dno pekača.
  • 4Testo potresite z drobtinami in ga nato obložite s kosmuljami, ki ste jim prej odstranili peclje.
  • 5Pripravite preliv: margarino Rama stopite v kozici. Jajca penasto stepite s sladkorjem. Dodajte moko, smetano in stopljeno margarino Rama.
  • 6Pripravljen preliv prelijte prek testa in ga postavite v pečico, ogreto na 180 °C. Pecite približno 45 minut. Postrezite, ko se ohladi.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Krhko testo lahko pripravite tudi vnaprej in ga še surovega shranite v zamrzovalniku.

Korenčkova torta

Ocenite (1067) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočna gnezda z limeto in kokosom

Ocenite (1070) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva torta z belo čokolado

Ocenite (1129) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskova sirova pita

Ocenite (1172) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen