Pita s karamelo

Ocenite (993) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 8 jedilnih žlic mleka
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 20 dag sladkorja
  • 2 jajci
  • 50 dag gladke moke
  • 10 dag margarine Rama za peko

Krema:

  • 0,5 l mleka
  • 3 jedilne žlice moke
  • 30 dag sladkorja
  • 10 dag margarine Rama za peko

Moki dodamo pecilni prašek, sladkor, margarino, jajce in mleko ter zamesimo testo, ki ga razdelimo na 4 enako velike dele. Testo pustimo za 30 minut počivati v hladilniku. Vse 4 dele testa razvaljamo in spečemo na 180 ºC (eno testo pečemo 15 minut).

Na rahlem ognju karameliziramo sladkor, ki mu dodamo že prej segreto mleko, nato pa še dodamo 3 jedilne žlice moke. Z dobljeno kremo namažemo biskvite, ki jih polagamo enega na drugega.

Na sestavljeno pito damo čez noč desko (da se lepo zalepi skupaj) in naslednji dan narežemo na kocke.

Temperatura pečice: 180 ºC
Čas pečenja: 20 minut

 

Temperatura 0

Nasvet

Kratek opis recepta.

Korenčkova torta

Ocenite (1023) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjeva pita

Ocenite (1019) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Keksi z ovsenimi otrobi in čokolado

Ocenite (809) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočna gneza - karamelni cupcakes z oreščki

Ocenite (908) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen