Ocenite (1026) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 4/5 skodelice sladkorja (200 g)
  • 3 jajca
  • 5 žlic mleka
  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 300 g orehov

Preliv:

  • 1 temna čokolada (100 g)
  • ½ skodelice smetane s 30 % mlečne maščobe
  • 1Preberite orehe. Nekaj jih pustite za okras, ostale pa nasekljajte ali zmeljite v mešalniku.
  • 2Zmehčano margarino Rama pretlačite s sladkorjem. Moko zmešajte s pecilnim praškom.
  • 3Margarini Rama postopoma izmenično dodajajte jajca in moko.
  • 4Na koncu dodajte nasekljane orehe in mleko. Vse skupaj premešajte.
  • 5Testo položite v pravokoten model dimenzije 22 x 28 cm, namaščen z margarino Rama in prekrit s papirjem za peko.
  • 6Smetano zlijte v kozico in ji dodajte zdrobljeno čokolado. Segrevajte, da dobite gladek in gost preliv.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Odločitev, ali boste orehe zmleli ali nasekljali, je vaša. Zamenjate jih lahko tudi z mandlji.

Jabolčna pita

Ocenite (1100) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Lešnikove preste

Ocenite (944) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Božicni kruhki z mandeljni

Ocenite (1020) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna torta z malinami v obliki ladje

Ocenite (1549) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen