Ocenite (977) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 4/5 skodelice sladkorja (200 g)
  • 3 jajca
  • 5 žlic mleka
  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 300 g orehov

Preliv:

  • 1 temna čokolada (100 g)
  • ½ skodelice smetane s 30 % mlečne maščobe
  • 1Preberite orehe. Nekaj jih pustite za okras, ostale pa nasekljajte ali zmeljite v mešalniku.
  • 2Zmehčano margarino Rama pretlačite s sladkorjem. Moko zmešajte s pecilnim praškom.
  • 3Margarini Rama postopoma izmenično dodajajte jajca in moko.
  • 4Na koncu dodajte nasekljane orehe in mleko. Vse skupaj premešajte.
  • 5Testo položite v pravokoten model dimenzije 22 x 28 cm, namaščen z margarino Rama in prekrit s papirjem za peko.
  • 6Smetano zlijte v kozico in ji dodajte zdrobljeno čokolado. Segrevajte, da dobite gladek in gost preliv.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Odločitev, ali boste orehe zmleli ali nasekljali, je vaša. Zamenjate jih lahko tudi z mandlji.

Kolač „Donavski valovi“ z višnjami

Ocenite (902) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Torta z jabolčnimi vrtnicami

Ocenite (1856) Hvala za oceno
> 60 min.
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Piškoti z oreščki

Ocenite (984) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočni cupcakes

Ocenite (921) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen