Non plus ultra

Ocenite (983) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 40 dag moke
  • 25 dag margarine Rama za peko
  • 4 jajčna rumenjaka
  • 4 žlice sladkorja (sladkorja v prahu)
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 limona (lupina in sok)

Nadev:

  • 4 spenjeni jajčni beljaki
  • 20 dag sladkorja v prahu
  • 20 dag mletih orehov
  • breskov džem

Iz sestavin za testo zamesimo testo, ki ga na tanko razvaljamo in s piškotnim modelčkom (premera okoli 3 cm) izrežemo piškote. Piškote položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

Nadev pripravimo tako, da 4 jajčne beljake stepamo s sladkorjem v prahu, dodamo mlete orehe in piškote po vrhu premažemo z dobljeno maso. Piškote pečemo, da postanejo zlate barve. Ko se ohladijo, jih zlepimo skup z breskovim džemom.

Temperatura pečice: 200 ºC
Čas pečenja: 20 minut

 

Temperatura 200°C

Čas peke

Ruski velikonočni kolač (Paskha)

Ocenite (1278) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva pita

Ocenite (1075) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Medenjakova torta

Ocenite (1023) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Orehova potica

Ocenite (1049) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen