Ocenite (971) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • Testo
  • 400 g mehke moke
  • 100 g margarina Rama za peko
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 2 jajci
  • ščep soli

Nadev:

  • 1/2 kg naribane muškatne buče
  • sladkor
  • 1 zavitek vaniljinega sladkorja
  • cimet
  • sladka smetana (po želji)

Iz sestavin zamesite testo za pito. Ko je gladko, ga postavite v hladilnik za pol ure. Medtem bučo olupite, narežite na večje krhlje, očistite semen in naribajte. 1/3 testa prihranite. Ostali 2/3 pa razvaljajte na velikost vašega pekača, ki ga namažite z margarino. Namazan pekač obložite s testom in postresite z naribano bučo, po želji sladkajte, za boljši okus pa dodajte še vanili sladkor in cimet. Če želite lahko pokapljate še s sladko smetano za kuhanje. Po nadevu naribajte preostalo testo, ki se bo ob peki razlezelo po nadevu in hrustljavo zapeklo.

Temperatura 0

Nasvet

Na vrtu nam odlično uspevajo vse vrste buč. Ker smo se juh in zelenjavnih prilog s to buče že naveličali, sem jo uporabila pri pripravi sladke pite. Ženski del družine je bil navdušen, moški pa malo manj ;).

Japonski kolač

Ocenite (1028) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočna gnezda z limeto in kokosom

Ocenite (1006) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Ameriški čokoladni keksi

Ocenite (954) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kokosova rolada z breskvami

Ocenite (1194) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen