Miklavževo makovo pecivo s češnjevim prelivom

Ocenite (890) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 150g margarine Rama za peko
  • 250g sveže mletega maka
  • 200g sladkorja
  • 3 zavitki vaniljevega sladkorja
  • 125g mletih mandljev
  • ½ pecilnega praška
  • 7 beljakov

Preliv:

  • 250g češnjeve marmelade
  • ½ praška za tortne preliva
  • 2 žlici češnjevega žganja

Mak nasujemo v 200ml vrele vode in ga na zmernem ognju kuhamo še 8-10 minut. Precedimo in pustimo, da se ohladi. V pekač položimo papir za peko in rob nekoliko dvignemo.

Margarino, sladkor in vaniljev sladkor zmešamo z metlico ali ročnim mešalnikom, da se sladkor stopi. Postopoma dodajamo rumenjake in kremo penasto umešamo. Mandljem primešamo pecilni prašek in jih izmenično z makom dodajamo rumenjakovi kremi in mešamo. Primešamo še iz beljakov stepen sneg.

Testo damo v pekač in pečemo 30-35 minut v vnaprej ogreti pečici pri 175°C. Pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi.

Marmelado zmehčamo z ostrim nastavkom na ročnem mešalniku in jo segrejemo pri nizki temperaturi. Prašek za tortni preliv zmešamo s češnjevim žganjem in prilijemo k marmeladi. Enkrat zavremo in premažemo po pecivu. Pecivo dvignemo iz pekača in odstranimo papir za peko.

Temperatura 175°C

Čas peke

Marelična jogurtova torta

Ocenite (1007) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sredozemska zloženka

Ocenite (1392) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničev kolač s pudingom

Ocenite (1100) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Obročki

Ocenite (1119) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen