Medenjakova torta

Ocenite (1067) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • ¾ margarine Rama (190 g )
  • 1,5 skodelice moke
  • 2 žlici krompirjeve moke
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 5 jajc
  • 1 čajna žlička začimb za medenjake
  • 4 žlice kakava
  • 1 temna čokolada

Rumov sirup:

  • ½ skodelice sladkorja
  • ½ kozarca vode
  • 3 žlice ruma

Dodatki:

  • 1 skodelica smetane s 36 % mlečne maščobe
  • 3 tablice temne čokolade
  • slivov džem
  • 1Zmehčano margarino Rama in sladkor zmešajte, da dobite gladko maso.
  • 2Previdno vmešajte nasekljano čokolado. Maso preložite v podolgovat pekač. Pecite 60–80 minut pri temperaturi 170 °C.
  • 3Pripravite nadev. Smetano zavrite.
  • 4Pripravite sirup. Vodo in sladkor zavrite.
  • 5Vsako plast biskvita premažite s čokoladnim nadevom in slivovim džemom.
  • 6Preostalo čokolado stopite v vodni kopeli in z njo premažite torto.

Temperatura 170°C

Čas peke

Nasvet

Če želite torto brez alkohola, pripravite sirup iz močnega čaja, sladkorja in limoninega soka.

Čokoladni velikonočni cupcakes

Ocenite (1068) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hrenovka v ovoju

Ocenite (1049) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Poljski velikonočni kolač (Mazurek) z oreščki

Ocenite (1051) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjeva pita

Ocenite (1100) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen