Ocenite (1122) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • ½ margarine Rama za peko (125 g)
  • 3 skodelice moke (500 g)
  • 1 skodelica sladkorja v prahu (200 g)
  • ¾ skodelice medu (200 g)
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 zavojček začimb za medenjake (20 g)
  • 2 čajni žlički kakava (15 g)

Glazura:

  • 2 skodelici sladkorja v prahu
  • malo mleka ali limonovega soka
  • barve za živila
  • 1Zmehčano margarino Rama in ostale sestavine za testo položite v skledo. Dobro jih premešajte z mešalnikom.
  • 2Testo položite na pomokano površino in ga gnetite, da postane gladko.
  • 3Pripravljeno testo zavijte v folijo in ga za eno uro postavite v hladilnik.
  • 4Ohlajeno testo v več delih razvaljajte na debelino 0,5 cm in z modelčki iz njega izrežite medenjake.
  • 5Sladkor v prahu zmešajte z malo mleka ali limoninega soka, da dobite gladko gosto maso.
  • 6Pečene in ohlajene medenjake okrasite z glazuro s pomočjo čopiča, brizge ali palčke.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če želite, da bo glazura trda in svetleča, namesto mleka ali limoninega soka uporabite stepene beljake.

Sladka čežana iz buče hokaido

Ocenite (807) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Novoletna skutina torta

Ocenite (929) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Tiramisu

Ocenite (1079) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Spomladanski sirov biskvit

Ocenite (1012) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen