Ocenite (871) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 0,5 kg moke
  • žlička sode
  • 15 dag margarine Rama za peko
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 15 dag ohlajenega na 60°C stopljenega medu
  • žlička cimeta
  • žlička čokolade v prahu
  • 1 zavitek vaniljinega sladkorja

Zamesite testo in ga pustite počivat na hladnem vsaj 1 uro, lahko pa tudi čez noč, da se sestavine dobro prepojijo. Potem ponovno pregnetemo, razvaljate in izrežete medenjake s poljubnimi modelčki. Lahko pa oblikujete manjše kroglice in na sredino vtisnete polovico oreha ali lešnika. Pečete na 180°C.

Temperatura 180°C

Nasvet

Ohlajene medenjake lahko poljubno okrasimo z belo ali temno čokolado.

Japonski kolač

Ocenite (947) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mandljevi cupcakes

Ocenite (778) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mafini

Ocenite (976) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Orehovo pecivo z jabolki

Ocenite (948) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen