Ocenite (1065) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • 500g moke tip 500
  • 1 žlico sode bikarbone
  • 150g margarine Rama za peko
  • ½ žličke cimeta
  • 150g mletega sladkorja
  • 150g kostanjevega medu
  • 2 jajci

Glazura:

  • 200g sladkorja
  • ½ beljaka
  • 1 žlička limoninega soka

Margarino, sladkor in jajca narahlo umešamo, dodamo med, cimet in na koncu moko, ki smo ji primešali sodo. Testo zgnetemo in oblikujemo v svaljek. V hladilniku naj počiva dve uri. Svaljek razrežemo in oblikujemo medenjake, ki jih polagamo na pekač. Pečemo 20 minut pri temperaturi 175°C. Ko se ohladijo, jih s čopičem premažemo z beljakovo glazuro.

Glazuro pripravimo tako, da skupaj stepamo vse sestavine, dokler se dobro ne povežejo in postanejo gladka bela masa.  

Temperatura 175°C

Čas peke

Nasvet

Namesto beljakove glazure lahko uporabimo belo čokolado.

Japonski kolač

Ocenite (1030) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Dunajska pomarančna torta

Ocenite (1017) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Torta z grozdjem in pomarančami

Ocenite (1230) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčna pita

Ocenite (1152) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen