Medena torta z orehi

Ocenite (2215) Hvala za oceno
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Testo:

4 jajca
150 g sladkorja
250 ml medu
300 g moke
250 g margarine Rama za peko z maslom
1,5 čajne žličke pecilnega praška
Ščepec soli

Krema:

500 ml mleka
100 g sladkorja
1 čajna žlička vaniljevega sladkorja
30 g moke
40 g škroba
250 g margarine Rama za peko z maslom

Obliv:

300 g orehovih jedrc
50 g margarine Rama z okusom masla
2 žlici medu
100 g sladkorja
Pest celih orehov

Pečico ogrejemo na 170 °C .

 

Tortni biskvit:

1. Pripravimo dve skledi. V prvi zmešamo moko, sol in pecilni prašek. V drugi skledi penasto zmešamo margarino in sladkor. Dodamo med in postopoma jajca, na koncu dodamo še zmes moke, pecilnega praška in soli. Premešamo, da dobimo gladko in penasto maso.  

2. Testo prelijemo v pekač, v katerega smo namestili papir za peko, in ga postavimo  ogreto pečico. Pečemo približno 40 minut. Ohladimo. 

 

Krema:

3. Polovico mleka z vaniljevo aromo segrejemo. V posebni posodi zmešamo moko in preostalo mleko. Vse skupaj prilijemo v vroče mleko, mešamo, da dobimo gost in tekoč puding. Ohladimo na sobno temperaturo.

4. Zmešamo margarino in jo postopoma dodajamo ohlajenemu pudingu.

 

Obliv:

5. Orehova jedrca pretresemo v ponev, dodamo preostale sestavine in vse skupaj segrevamo. Ko se obliv zgosti, je pripravljen.

6. Tortni biskvit razrežemo na plasti in razporedimo kremo.

7. Po vrhu razporedimo obliv in torto okrasimo z orehovimi jedrci. 

Temperatura 170°C

Čas peke

Nasvet

Recept lahko preizkusite tudi z drugimi oreščki.

Non plus ultra

Ocenite (994) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kvašen kolač

Ocenite (1087) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Črno beli piškoti

Ocenite (1348) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jabolčne košarice

Ocenite (987) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen