Marcipanovo čokoladna poslastica

Ocenite (951) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 3/5 margarine Rama za peko (150 g)
  • 3/5 skodelice sladkorja (150 g)
  • 5 jajc
  • 150 g naribane čokolade
  • 250 g mletih oreščkov
  • 200 g marcipanove mase
  • 500 g zamrznjenih češenj
  • 2 žlici krompirjeve moke
  • drobtine za pekač

Obliv:

  • 100 g temne čokolade
  • ½ skodelice smetane s 30 % mlečne maščobe
  • 1Ločite rumenjake od beljakov.
  • 2Beljake stepite v čvrst sneg in vanj z žlico previdno vmešajte prej pripravljeno zmes.
  • 3Češnje odcedite in jih razdelite na dva dela.
  • 4Testo položite v pekač in ga prekrijte s pomokanimi češnjami.
  • 5Smetano zlijte v kozico in dodajte nadrobljeno čokolado.
  • 6Ohlajen kolač obložite s preostankom češenj in ga prelijte s čokoladnim oblivom. Pustite, da se obliv strdi.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če vam temna čokolada ni všeč, jo nadomestite z mlečno. Vendar pa v tem primeru za pripravo obliva uporabite manj smetane.

Medenjaki

Ocenite (954) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Košarice

Ocenite (984) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jagodni kolač

Ocenite (1188) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita iz kvašenega testa

Ocenite (873) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen