Mandljeve rezine z ribezom (Gospa Walewska)

Ocenite (894) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 2,5 skodelice moke (420 g)
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 1 zvrhana čajna žlička pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 2 skodelici sladkorja v prahu (400 g)
  • 2 žlici krompirjeve moke
  • 50 g na lističe narezanih mandljev
  • 300 g ribezovega džema

Krema:

  • 4/5 margarine Rama za peko (200 g)
  • 500 ml mleka
  • 2 žlici krompirjeve moke
  • 2 žlici moke
  • 3 rumenjaki
  • 3 žlice sladkorja
  • 1Pripravite testo. Ločite rumenjake od beljakov.
  • 2Ohlajeno testo razpolovite. Dva enaka pekača dimenzije 22 x 27 cm prekrijte s papirjem za peko.
  • 3Medtem stepite beljake in sladkor v čvrst sneg.
  • 4Pripravite kremo. Polovico mleka in sladkor zavrite, drugo polovico mleka pa zmešajte z moko in rumenjaki.
  • 5Zmehčano margarino Rama pretlačite v skledi in ji med mešanjem postopoma dodajajte kremo.
  • 6S pripravljeno kremo premažite en kolač in na vrh položite drugega. Pripravljeno torto za nekaj ur postavite v hladilnik.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Če krema med pripravo dobi grudice, jo precedite.

Medenjaki

Ocenite (928) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hrustljavi rogljički z marmelado

Ocenite (1010) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladni kolači brez pečenja

Ocenite (900) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marcipanovo čokoladna poslastica

Ocenite (933) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen