Mandljeva torta

Ocenite (1002) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

  • Testo
  • 8 jajc 
  • 16 dag sladkorja 
  • 16 dag moke
  • Krema
  • 30 dag Rame z okusom masla
  • 1 zavoj pudinga z okusom vanilije
  • 5 dl mleka
  • 10 dag sladkorja 
  • 20 dag sladkorja v prahu 
  • nastrgana lupina 1 pomaranče 
  • 6 žlic višnjeve marmelade 
  • 1 zavoj (10 dag) nalistanih mandljev
  • kandirane češnje za okrasitev

Sestavine za testo zmešamo, da dobimo gladko maso. Testo razdelimo na tri enake dele. Pripravimo pekač za torto premera 22 cm in ga obložimo s peki papirjem. Peki papir s testom damo v pekač. Pečemo približno 12−15 minut v ogreti pečici. Vsak del testa posebej.

Posamezne plasti ohladimo. Prašek vanilijevega pudinga zmešamo z malo hladnega mleka in 10 dag sladkorja, preostanek mleka zavremo in vanj vlijemo prej pripravljeno maso. Mešamo, da dobimo gladek puding, ki ga ohladimo. Ko se puding ohlaja, pripravimo preostale sestavine za kremo. V posodi zmešamo sladkor v prahu in 30 dag Rame z okusom masla, dodamo nastrgano pomarančno lupino. 

V tako pripravljeno maso počasi umešamo ohlajen vanilijev puding.Ohlajeno prvo plast torte premažemo z višnjevo marmelado in kremo ter to ponovimo še dvakrat. Dobimo torto, ki jo s preostankom kreme premažemo, po vrhu potresemo z mandljevimi lističi in okrasimo s kandiranimi češnjami.

Temperatura 0

Čas peke

Nasvet

Višnje in manlji so okusen in zanimiv plašček, ki skriva bogastvo kremastega okusa v sredici. Preizkusite.

Hitra pita z gozdnimi jagodami

Ocenite (988) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Bučna torta

Ocenite (949) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Miklavževo makovo pecivo s češnjevim prelivom

Ocenite (890) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Japonski kolač

Ocenite (1000) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen