Ocenite (1164) Hvala za oceno
Težko
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 1/5 margarine Rama (50 g)
  • 6 jajc
  • ¾ skodelice moke
  • 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška

Makov nadev:

  • 1 skodelica smetane s 36 % mlečne maščobe
  • 2 rumenjaka
  • ½ skodelice sladkorja
  • 1 skodelica namočenih in (trikrat) mletih makovih semen
  • 1 žlica medu
  • 2 čajni žlički želatine

Mandljev sirup:

  • 5 žlic sladkorja
  • 3 žlice likerja amaretto
  • ½ skodelice vode
  • 1Pripravite mandljev sirup. Vodo in sladkor zavrite in grejte toliko časa, da nekaj tekočine izhlapi.
  • 2Rumenjake ločite od beljakov. Beljake in sladkor stepite v čvrst sneg.
  • 3V pekač, obložen s papirjem za peko, položite testo in ga z žlico enakomerno porazdelite.
  • 4Še toplo testo na glavo poveznite na površino, posuto s sladkorjem v prahu.
  • 5Pripravite makov nadev. Rumenjaka stepite s sladkorjem.
  • 6Odvijte ohlajen biskvit in odstranite krpo. Biskvit namočite z mandljevim sirupom in obložite z makovim nadevom.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Nadev namažite na biskvit šele, ko se že malce strdi, sicer vam lahko spolzi iz rulade.

Korenčkova torta

Ocenite (1022) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Japonski kolač

Ocenite (1028) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Skutine preste

Ocenite (1008) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Marelična pita

Ocenite (1162) Hvala za oceno
45 - 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen