
Ocenite (1124)
Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept
Zaznamek je shranjen
- ½ margarine Rama (125 g)
- 1,5 skodelice moke (250 g)
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- ½ skodelice sladkorja (125 g)
- 2/3 skodelice mleka
- 2 jajci
- sok pol limone
- ščepec soli
- 1Moko, pecilni prašek in sol presejte.
- 2Margarino Rama in sladkor stopite in nato ohladite.
- 3V skledi zmešajte jajca, mleko in sol.
- 4V presejano moko dodajte mleko z jajci, stopljeno margarino Rama in limonin sok.
- 5Z gosto maso do 2/3 napolnite papirnate posodice, postavljene v pekač za mafine.
- 6Pecite jih približno 15–18 minut pri temperaturi 200 °C.
Temperatura 200°C
Čas peke
Nasvet

Vaši mafini bodo še okusnejši, če jim boste dodali nekaj sezonskega sadja, npr. maline, borovnice ali ribez.