Ocenite (1056) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • ½ margarine Rama (125 g)
  • 1,5 skodelice moke (250 g)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 2/3 skodelice mleka
  • 2 jajci
  • sok pol limone
  • ščepec soli
  • 1Moko, pecilni prašek in sol presejte.
  • 2Margarino Rama in sladkor stopite in nato ohladite.
  • 3V skledi zmešajte jajca, mleko in sol.
  • 4V presejano moko dodajte mleko z jajci, stopljeno margarino Rama in limonin sok.
  • 5Z gosto maso do 2/3 napolnite papirnate posodice, postavljene v pekač za mafine.
  • 6Pecite jih približno 15–18 minut pri temperaturi 200 °C.

Temperatura 200°C

Čas peke

Nasvet

Vaši mafini bodo še okusnejši, če jim boste dodali nekaj sezonskega sadja, npr. maline, borovnice ali ribez.

Mandljeve rezine z ribezom (Gospa Walewska)

Ocenite (927) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Ocvirkova pogača

Ocenite (1041) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Borovničeva pita

Ocenite (1073) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Osji pik

Ocenite (983) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen