Linški piškoti

Ocenite (1043) Hvala za oceno
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Sestavine:

  • 7 dag  sladkorja v prahu
  • 20 dag moke
  • 15 dag Rame z okusom masla
  • 1 rumenjak
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • malinova ali jagodna marmelada
  • sladkor v prahu (za posip)

Pečico segrejemo na 170°C.

1. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sladkor v prahu. Dodamo rumenjak in margarino, razrezano na majhne kocke.

2. Sestavine zgnetemo v gladko testo.

3. Testo razvaljamo na debelino 3 – 4 mm.

4. Iz polovice testa z dvodelnim modelčkom za linške piškote izrežemo polne kroge, iz druge polovice pa kroge z luknjo na sredini (to bo zgornji del piškota). V pečici, ogreti na 170°C, piškote pečemo 8 – 10 minut, do zlato rumene barve. Ko so pečeni jih malo ohladimo.

5. Spodnji, polni del piškota namažemo s čajno žličko marmelade in ga prekrijemo z zgornjim delom z luknjo. Preden postrežemo, linške piškote posujemo s sladkorjem v prahu.

Hranimo v kovinski, zaprti škatli, da se s časoma zmehčajo.

 

Temperatura 170°C

Čas peke

Nasvet

Najboljši piškoti za uživanje ob popoldanski kavici z najboljšo prijateljico.

Jagodni kolač

Ocenite (1172) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Jagodni cupcakes

Ocenite (1013) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Doboš torta

Ocenite (1044) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Linški piškoti

Ocenite (1043) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen