
Sestavine:
- 7 dag sladkorja v prahu
- 20 dag moke
- 15 dag Rame z okusom masla
- 1 rumenjak
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- malinova ali jagodna marmelada
- sladkor v prahu (za posip)
Pečico segrejemo na 170°C.
1. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sladkor v prahu. Dodamo rumenjak in margarino, razrezano na majhne kocke.
2. Sestavine zgnetemo v gladko testo.
3. Testo razvaljamo na debelino 3 – 4 mm.
4. Iz polovice testa z dvodelnim modelčkom za linške piškote izrežemo polne kroge, iz druge polovice pa kroge z luknjo na sredini (to bo zgornji del piškota). V pečici, ogreti na 170°C, piškote pečemo 8 – 10 minut, do zlato rumene barve. Ko so pečeni jih malo ohladimo.
5. Spodnji, polni del piškota namažemo s čajno žličko marmelade in ga prekrijemo z zgornjim delom z luknjo. Preden postrežemo, linške piškote posujemo s sladkorjem v prahu.
Hranimo v kovinski, zaprti škatli, da se s časoma zmehčajo.
Temperatura 170°C
Čas peke
Nasvet

Najboljši piškoti za uživanje ob popoldanski kavici z najboljšo prijateljico.