Kvašen kolač

Ocenite (1040) Hvala za oceno
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 3/5 margarine Rama za peko (150 g)
  • 2/3 skodelice mleka
  • ½ skodelice kvasa
  • ¾ skodelice sladkorja
  • 5 rumenjakov
  • 3 skodelice moke

Drobljenec:

  • ½ margarine Rama za peko (125 g)
  • ¾ skodelice moke
  • 2/5 skodelice sladkorja
  • 1Rumenjake stepite s sladkorjem. Dodajte kvas, ki ste ga prej namočili v toplem mleku, in pol skodelice moke. Postavite na toplo za 10 minut.
  • 2Dodajte preostanek moke in stopljeno ter ohlajeno margarino Rama.
  • 3Z rokami zgnetite testo, da njegova površina postane gladka ter svetleča in da odstopa od rok.
  • 4Pravokoten pekač dimenzije 25 x 35 cm prekrijte s papirjem za peko. Testo enakomerno razporedite po pekaču in ga pustite, da vzhaja.
  • 5Za drobljenec v mešalniku zmešajte hladno margarino Rama, moko in sladkor. Maso nato zgnetite s prsti, da dobite drobljenec.
  • 6Drobljenec potresite po vzhajanem testu. Pecite približno 60 minut pri temperaturi 160 °C.

Temperatura 160°C

Čas peke

Nasvet

Ne pozabite, da morajo imeti vse sestavine kvašenega kolača podobno temperaturo. Kvašenega kolača ne smemo pripravljati v naglici. Če nimate časa, se odločite za drugačno slaščico.

Pomarančna torta

Ocenite (1047) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hrenovka v ovoju

Ocenite (992) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Prleška gibanica

Ocenite (920) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Češnjeva pita

Ocenite (995) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen