Ocenite (1288) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 2 skodelici moke (350 g)
  • ¼ skodelice sladkorja (60 g)
  • 20 g svežega kvasa
  • 1/5 margarine Rama (50 g)
  • ½ skodelice mleka
  • 2 jajci
  • 1 žlica žganja
  • čvrsta marmelada
  • 1 l olja za cvrtje
  • 1Kvas zmešajte s čajno žličko sladkorja in ½ skodelice mleka. Postavite na toplo in pustite, da vzhaja.
  • 2Penasto stepite jajca in sladkor. Margarino Rama stopite in jo ohladite.
  • 3V posodo stresite moko ter ji dodajte stepena jajca, kvas in stopljeno margarino Rama.
  • 4Testo pokrijte s krpo in ga postavite na toplo, da vzhaja.
  • 5Ponovno pregnetite testo. Oblikujte ga v klobaso in ga razrežite na enake kose.
  • 6Segrejte olje. V vročem olju v več delih ocvrite krofe. Občasno jih obračajte, da bodo enakomerno ocvrti.

Temperatura 0

Nasvet

Žganje v testu preprečuje preveliko vpijanje olja v testo pri cvrtju.

Miklavževo makovo pecivo s češnjevim prelivom

Ocenite (1078) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Malinova pita z drobljencem

Ocenite (1161) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Breskova sirova pita

Ocenite (1290) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Medenjakova torta

Ocenite (1222) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen