Korenčkova torta

Ocenite (972) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 4/5 margarine Rama za peko (200 g)
  • 2 skodelici drobno naribanega korenja (300 g)
  • 4 jajca
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 2 skodelici moke (340 g)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 2 čajni žlički sode bikarbone
  • ščepec soli
  • drobtine za v pekač

Glazura:

  • 200 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 1Korenje odcedite v cedilu. Če je zelo sočno, iz njega nežno iztisnite odvečen sok.
  • 2Margarino Rama stopite v kozici in jo ohladite. Jajca do čvrstega stepite s sladkorjem.
  • 3Dodajte polovico moke, zmešane s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo. Premešajte.
  • 4Med mešanjem dodajte naribano korenje in preostalo moko.
  • 5Pekač premera 26 cm namastite z margarino Rama in ga potresite z drobtinami.
  • 6Sladkor zmešajte z limoninim sokom.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Preden se lotite priprave torte, se prepričajte, da je korenje okusno in sladko, saj je od tega odvisen okus torte.

Pita s paradižnikom in feto

Ocenite (1007) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Ameriški čokoladni keksi

Ocenite (883) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hrenovka v ovoju

Ocenite (933) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Bučna torta

Ocenite (895) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen