Korenčkova torta

Ocenite (1065) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo:

  • 4/5 margarine Rama za peko (200 g)
  • 2 skodelici drobno naribanega korenja (300 g)
  • 4 jajca
  • ½ skodelice sladkorja (125 g)
  • 2 skodelici moke (340 g)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 2 čajni žlički sode bikarbone
  • ščepec soli
  • drobtine za v pekač

Glazura:

  • 200 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 1Korenje odcedite v cedilu. Če je zelo sočno, iz njega nežno iztisnite odvečen sok.
  • 2Margarino Rama stopite v kozici in jo ohladite. Jajca do čvrstega stepite s sladkorjem.
  • 3Dodajte polovico moke, zmešane s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo. Premešajte.
  • 4Med mešanjem dodajte naribano korenje in preostalo moko.
  • 5Pekač premera 26 cm namastite z margarino Rama in ga potresite z drobtinami.
  • 6Sladkor zmešajte z limoninim sokom.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Preden se lotite priprave torte, se prepričajte, da je korenje okusno in sladko, saj je od tega odvisen okus torte.

Prleška gibanica

Ocenite (949) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočni kremni cupcakes

Ocenite (1185) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Robidov kolač

Ocenite (1036) Hvala za oceno
< 15 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Lešnikove preste

Ocenite (970) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen