Korenčkova torta

Ocenite (1024) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 5 jajc
  • 1,5 skodelice sladkorja (350 g)
  • 2 skodelici moke (350 g)
  • ½ skodelice krompirjeve moke (80 g)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 skodelici olupljenega in naribanega korenja (približno 500 g)
  • 1Obe moki zmešajte s sodo bikarbono, pecilnim praškom in cimetom.
  • 2Korenje drobno naribajte in po potrebi iz njega iztisnite odvečni sok.
  • 3Penasto stepite jajca in sladkor.
  • 4Med mešanjem dodajajte stopljeno margarino Rama in korenje.
  • 5Med mešanjem postopoma dodajte moko z dodatki.
  • 6Pravokoten pekač namastite z margarino Rama in ga pomokajte ali posujte z drobtinami.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Preden se lotite priprave torte, se prepričajte, da je korenje okusno in sladko, saj je od tega odvisen okus torte.

Španski mesni žepki

Ocenite (1014) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladne ovčice - cupcakes

Ocenite (1005) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kolač „Donavski valovi“ z višnjami

Ocenite (988) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladna lešnikova torta

Ocenite (1035) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen