Korenčkova torta

Ocenite (1287) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

  • 1 margarina Rama za peko (250 g)
  • 5 jajc
  • 1,5 skodelice sladkorja (350 g)
  • 2 skodelici moke (350 g)
  • ½ skodelice krompirjeve moke (80 g)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 2 skodelici olupljenega in naribanega korenja (približno 500 g)
  • 1Obe moki zmešajte s sodo bikarbono, pecilnim praškom in cimetom.
  • 2Korenje drobno naribajte in po potrebi iz njega iztisnite odvečni sok.
  • 3Penasto stepite jajca in sladkor.
  • 4Med mešanjem dodajajte stopljeno margarino Rama in korenje.
  • 5Med mešanjem postopoma dodajte moko z dodatki.
  • 6Pravokoten pekač namastite z margarino Rama in ga pomokajte ali posujte z drobtinami.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Preden se lotite priprave torte, se prepričajte, da je korenje okusno in sladko, saj je od tega odvisen okus torte.

Pita v obliki sončnice z borovnicami

Ocenite (8718) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Mandljeve rezine z ribezom (Gospa Walewska)

Ocenite (1158) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita

Ocenite (1438) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Kolač „Donavski valovi“ z višnjami

Ocenite (1205) Hvala za oceno
> 60 min.
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen