Kolač z drobljencem

Ocenite (1049) Hvala za oceno
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen
l
r

Sestavine

Priprava

Testo :

  • 2 skodelici moke (340 g)
  • 1/3 skodelice sladkorja (70 g)
  • ½ skodelice mleka
  • 2 jajci
  • 20 g kvasa
  • 1/5 margarine Rama za peko (50 g)
  • vanilijev sladkor
  • ščepec soli

Drobljenec:

  • 1/10 margarine Rama za peko (25 g)
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1/3 skodelice moke (55 g)
  • 2 žlici nasekljanih orehov
  • 1Pripravite kvasilo. Kvas nadrobite v skodelo, dodajte žlico sladkorja, žlico moke in nekaj toplega mleka, da dobi kvasilo gostoto smetane.
  • 2V drugo posodo stresite preostanek moke in sladkorja, vanilijev sladkor, eno jajce, en rumenjak in sol.
  • 3Testo gnetite na pomokani površini toliko časa, da se preneha lepiti na roke.
  • 4Namastite pekač premera 22 cm z margarino Rama in ga pomokajte.
  • 5Pripravite drobljenec. V posodi z mešalnikom zmešajte margarino Rama za peko, sladkor in moko in ga nato zdrobite med prsti, da dobite drobljenec.
  • 6Vzhajano testo premažite z beljakom.

Temperatura 160°C

Čas peke

Nasvet

Ne pozabite, da morajo imeti vse sestavine kvašenega kolača podobno temperaturo. Kvašenega kolača ne smemo pripravljati v naglici. Če nimate časa, se odločite za drugačno slaščico.

Jabolčno sirovi žepki

Ocenite (1088) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Pita s kosmuljami

Ocenite (951) Hvala za oceno
> 60 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sredozemska zloženka

Ocenite (1392) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Čokoladne ovčice - cupcakes

Ocenite (965) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen