Kokosova torta

Ocenite (931) Hvala za oceno
Težja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Sestavine

Priprava

Sestavine za biskvit:

  • 6 celih jajc
  • 25 dag moke
  • 25 dag sladkorja
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 5 dag margarine Rama z okusom masla
  • malo soli
  •  

Sestavine za nadev:

  • 7,5 dcl mleka
  • 15 dag moke
  • 15 dag sladkorja
  • 20 dag zmehčane margarine Rama Buttery
  • 1 čajna žlička ekstrakta/arome vanilije
  •  

Sestavine za glazuro:

  • 20 dag kokosove moke
  • pol čajne žličke ekstrakta/arome vanilije

Pečico segrejemo na 180°C.

 

Biskvit:

1. V kozici raztopimo margarino in jo odstavimo. Pripravimo dve posodi. V prvi naredimo mešanico moke in pecilnega praška. Jajca razdelimo na beljake in rumenjake in v drugi posodi beljake z malo soli stepemo v sneg. Med stepanjem v sneg postopoma dodajamo sladkor in rumenjake. V tako pripravljeno zmes med mešanjem po žlicah dodajamo prej pripravljeno mešanico moke in pecilnega praška. Na koncu dodamo še stopljeno margarino.

2. Zmes za testo vlijemo v model za torte s premerom 26 cm, obloženim s papirjem za peko. V pečici ogreti na 180°C pečemo okoli 40 minut (do zlato rumene barve). Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in ohladimo.

 

Nadev:

1. V kozici segrejemo polovico mleka in v njej raztopimo sladkor, dodamo ekstrakt vanilije. V ločeni posodi naredimo mešanico moke in druge polovice mleka. Ko mleko s sladkorjem v kozici zavre mu dodamo pripravljeno mešanico moke in mleka, ponovno zavremo in malo pokuhamo, da nastane puding. Odstavimo in ohladimo.

2. V posodi z metlico stepamo zmehčano margarino, da dobimo rahlo, penasto teksturo. Med stepanjem margarini po žlicah dodajamo ohlajeni puding.

3. Biskvit z dolgim, ostrim nožem horizontalno previdno prerežemo, da dobimo dve enaki polovici. Z 2/3 nadeva premažemo spodnjo polovico biskvita in prekrijemo z drugo polovico. Torto na vrhu rahlo pritisnemo in odstranimo morebitni odvečni nadev, tako da je rob torte lepo poravnan.

6. Preostalo kremo enakomerno razmažemo po vrhu torte in posujemo s kokosovo moko, ki smo ji dodali ekstrakt vanilije.

Torta je lahko v hladilnuku 2 – 3 dni.

Temperatura 180°C

Čas peke

Nasvet

Okusna in bogata torta za vse priložnosti.

Sredozemska zloženka

Ocenite (1334) Hvala za oceno
15 - 30 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Slivova pita

Ocenite (1087) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednje
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Velikonočni šarkelj

Ocenite (957) Hvala za oceno
> 60 min.
Srednja
Shrani recept Zaznamek je shranjen

Hrustljavi rogljički z marmelado

Ocenite (947) Hvala za oceno
30 - 45 min.
Enostavno
Shrani recept Zaznamek je shranjen